"Ако искам да стана политик, да бях станал. Премиерът е един човек, който мисля, че перфектно си върши работата... Дали ще е той, дали ще е някой друг. Мисля, че човекът си е на ниво и знае кво прай. Отдавна исках да се срещна с него."

Така обобщи пред Нова тв Динко Вълев от Ямбол срещата си с премиера в оставка в Харманли, където двамата се засякоха покрай размириците в регистрационно-приемателния център. Ловецът на мигранти каза, че е бил на дискотека до 7.30 ч тази сутрин и чакал да се включи по телевизията.

Той разкри, че му е обещано, без да уточни от кого, че скоро техните "спонтанни пикници", т.е. - граждански патрули по границата, ще бъдат облечени в законова рамка.

"Да, те ще бъдат. Ако си излязъл с жената, с детето, трябва да има спокойствие, да има сигурност... Дали са ми обещавали или не са ми обещавали, мисля, че ще го разберете, когато му дойде времето", каза той.

Динко пое и лично отговорност, че няма да се строи нов център за мигранти в с. Бояново, където се очакват протести по повода. "На мен лично ми обещаха, че в с. Бояново няма да има център за мигранти, за такива неща. Хората от Бояново може да са спокойни – повече центрове и лагери няма да се строят", обеща той.

"Мразя ги, да. Мразя бежанците, защото тези бежанци - когато минат една държава и отидат в друга и в следваща, и следваща - и имат някаква цел, крайна държава, те вече не са бежанци. Те искат пари – някой да ги издържа."

На въпроса - редно ли е хора като него с "по-крайни възгледи" да се появяват в Харманли и дали това не усложнява ситуацията, той каза, че смята, че помогнал "да се стигне до консенсус".

"Да покажем на народа, че когато има проблеми, сме едно голямо семейство. Трябва да се подкерпяме един друг. Мисля, че помогнах - не може едни хора да ги храним и да ги поим, и да ги приютяваш в България - изведнъж да се вдигнат на бунт и да посягат на български живот!

Тези хора според мен не трябва да са в България, а да са там, откъдето са. Или при г-жа Меркел в Германия - нали тя ги искаше много. Не може един човек да го храниш, да го поиш и той да иска да те утрепе", каза Вълев.

Относно водещото се срещу него досъдебно производство Динко каза, че е бил нападнат и дори не е знаел, че това са бежанци.