Трябва да сложат и Леонид Решетников, и Корнелия Нинова на детектор на лъжата.

Това заяви пред БНТ Трайчо Трайков, неуспял кандидат-президент на Реформаторския блок и бивш министър на икономиката от първия кабинет на Бойко Борисов.

Така Трайков коментира твърденията, отречени от Нинова, че тя е консултирала с руския генерал Леонид Решетников номинацията на Румен Радев за президент на България.

"Аз не говорих срещу Русия, а срещу решения във вреда на България, вземани от Кремъл. Ако и това е антируско изказване...", каза Трайков.

Той добави, че негови руски приятели му казали, че у нас имало повече привърженици на Владимир Путин, отколкото в самата Русия.

Трайков не бе съвсем съгласен с думите на Радан Кънев, казани през уикенда, че който е напуснал властта, не се е върнал в нея.

"Според мен напускането на властта и след това търсенето на начини отново да реализираш идеите си е част от политическия процес", смята той.

Трайков присъства на Националното съвещание на ДСБ, което прие Договор за нова република от 7 точки.

"Точките са принципи, в които трябва да се развива всяко дясноцентристко обединение. Меритокрация, власт на закона, силни антикорупционни мерки, християнски ценности", каза Трайков.