Аз се обърнах и към двете най-големи парламентарни групи - ГЕРБ и БСП, да помислят дали могат да направят нещо като кабинет на спасението. В кризисен момент изградете едно правителство, което да се подкрепя от всички. 

Това призова пред Нова тв Волен Сидеров на въпрос какво ни очаква оттук нататаък.

Според него имаме нововъзникнали обстоятелство - бунтове на мигранти, които "очевидно се подхранват отвън" и заплахи на Ердоган, че ще пусне 3 млн. мигранти.

"То, той 100 000 да пусне през България, представяте си...", каза Сидеров, като обаче на няколко пъти повтори, че не цели да плаши гражданите.

Сидеров сгълча водещите, че бързали с въпроса кои ще са минстри, както и заяви, че е рано да се обсъжда Красимир Каракачанов за премиер.  Що се отнася до неговата роля...

"Не, аз нямам амбиция да ставам министър, нито някакъв в изпълнителната власт. По-скоро ние виждаме ролята си като катализатор – стимулът, който да очертае посоката. Да се оправят ниските доходи, да се укрепи страната."

И още...

"Това не е до желание, тук имаме необходимости. Ние ще го направим с идеята, че сме отговорни. И също така със съзнанието, че това носи негативи."

На забележката на Виктор Николаев - че влезе ли официално във властта, хората ще си спомнят, че е обещал 700 евро минимална работна заплата и ще си я поискат, лидерът на "Атака" каза, че първо ще почнат от "вдигане на минималните пенсии... с  някаква стъпка".

Има и още една причина да се излъчи нов кабинет от стария парламента:

Представете си кампания през февруари – най-тежкия месец! Ще има заглавия "Затънал в пряспа народен представител".

Това няма да е добре – това беше мнението и на президента. Това мнение се споделя и от реформаторите.