Собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев направи шоу по време на първата пресконференция на Красимир Балъков като старши треньор на отбора. Босът лично представи легендата пред журналистите и не пропусна няколко пъти да пусне в действие марковото си чувство за хумор.

"В Разград имат по 64 зъба ли? Това е футбол бе, братче, топката е в женски род", по този начин Ганчев се намеси на въпрос към Балъков за тенденцията никой да не предявява претенции към титлата на "Лудогорец".

"Красимир Балъков не е по-слаб треньор от Христо Стоичков и Любослав Пенев. Аз се надявам той да развие това, което двамата преди него направиха за "Литекс". Стоичков не е постоянно във футбола, той ту се изявява като журналист, коментатор , треньор... Но на него всичко му е позволено, все пак той е "Златна топка". Ние няма да имаме друга "Златна топка", не и в моя живот. Дано я имаме във вашия", продължи бизнесменът.

Той връчи на Балъков фланелка с номер 1. "Дойдох да засвидетелствам моето уважение към Красимир Балъков, аз съм фен на това поколение. Донесли са ми радост, каквато едва ли ще имам повече в живота си", обясни Ганчев.

"Имаме концепция, която ще спазване, а тя е да развиваме български играчи. Ще вземем още двама чужденци, за да подсилим отбора. Нашите футболисти всички ги искат, а ние не ги даваме. Нека първо станат играчи, ще ви уведомим като стане някой трансфер. Желанието ми е да се спре практиката с непозволените ъперкъти в българския футбол. Тази година ще вземем мерки, няма да позволим нещата да са като миналата."

Вероятно така Гриша Ганчев визира съдийска подкрепа за някой от конкурентите на клуба му.  

Той призна, че си е купил акции на ЦСКА, а сега очаква да му върнат парите.  "На Чичо Пенчо ще дам акциите, но на него не му трябват акции, а кеш. Ние само вземаме, не даваме, колега", очевидно Ганчев имаше предвид Димитър Пенев. 

Той се очуди на подозренията за "черно тото" за юбилейния мач "Левски" - "Лацио" (3:2). И риторично запита дали има съмнения и за уредени мачове на "Литекс".

На финала Гриша Ганчев коментира проектите като този на "Лудогорец" по следния начин: "Като дойдох тук през 1996 година имаше ето такива плъхове (показа една педя, бел. ред.). Трудно печелим парите си и правим нещата стъпка по стъпка. Нивата е доста дълга. Аз 20 години я ора. Нека изкарат наполовината, пък ще говорим. И ние имахме тези еуфории, и ние играхме до пролетта в Европа. "Литекс" е обществен проект, който поддържаме за малкото останали хора в града. Да идват да се наслаждават и да не ги вали дъжд. Ние даваме шанс на младите хора и сме единствената школа, в която не се вземат пари от родителите. Това наистина е академия. 90 процента от хотелите в България нямат такива условия, каквито имат нашите юноши. Треньорите ни ходят в училище да питат учителите как се справят, имат ли двойки и тройки. Говорят английски. Още не знаят толкова езици, колкото Балъков, но има време. Георги Миланов беше отличник, също и Симеон Славчев. Ние не гледаме другите, гледаме си нашата кошарка. Не искаме да ни крадат играчите. Пък нека някой да създаде и българския "Реал Мадрид". Те като направят нещо, ние първи ги поздравяваме. Аз не завиждам на никого, ще се радвам."

Договорът на Красимир Балъков е за две години. Треньорът бе доста предпазлив в изказванията си. Той си постави за цел класиране в евротурнирите - като минимум. А също така продължаване на линията с развиване и налагане на млади футболисти. В края на брифинга бе представен и единственият трансфер досега - 19-годишният юноша Милчо Ангелов, който разтрогна договора си с "Черноморец" (Бургас).