Президентът Обама изненада минувачите край Белия дом, които с почуда го видяха пеш да отива към съседното заведение на "Старбъкс". Обикновено щатският президент напуска резиденцията с бронирана кола или с хеликоптер. Сега обаче Барак реши да го даде по народному.

Бодигардовете му го следваха неотлъчно и съвсем близко до него. Заедно с държавния глава бе и началникът на чиновниците в Белия дом Денис Макдоноу. Уж случайното хрумване за разходка е било добре известно предварително на журналистите. Обаче и те се оказаха излъгани. Репортерите очакваха височайшата особа в "Дънкин Донътс", защото такава е била "изтеклата" информация от обкръжението на президента.

Обама обаче се насочил към "Старбъкс" на "Пенсилвания" авеню. По разказ на очевидци, той прекарал в заведението около 8 минути. Репортерите успели да го "хванат" едва когато вече бил излязъл с чаша в ръка и се връщал към Белия дом. По пътя президентът Обама разменял приказки с обикновени хора и махал с ръка на разни минувачи. Един от журналистите се престрашил и извикал отдалече: "Как е кафето, харесва ли ви". Световният лидер се обърнал, усмихнал се и отвърнал: "Това е чай".

Минувачка разговаря с президента Обама на улица край Белия дом във Вашингтон.

Подобни евтини популистки номера правят много от световните водачи. Особено вещ в такава пропаганда е руският президент Путин. Обама не се снима като него гол до кръста, но обича да се подвизава в разни заведения за бързо хранене. И да хапва и пиива като простосмъртен. Но, който е запознат с тайните на охраната на подобни личности много добре знае, че всяка тяхна стъпка е предварително известна. И преди барманът да му подаде чашата с чай е била направено поне тройна проверка на напитката. Да не говорим за цялото заведение и съответното каре от квартала. А най-добре е в подобни случаи съответният служител да е донесъл чай от Белия дом и да го е излял в чашата на "Старбъкс". Иначе някой би могъл да го отрови... Това разбира се е малко вероятно, но пък няма никаква застраховка, че лидерът на американците няма да получи неприятно стомашно разхлабване. 

И, за да няма уволнени телохранители и бюрократи, просто се взимат съответните мерки. А иначе нека простосмъртните си мислят, че и президентът им е като тях.