ЦСКА-София победи "Нефтохимик" с 2:0 на стадион "Лазур" в Бургас в последен мач от 16-ия кръг на Първа лига. Това бе първи мач на "червените" под ръководството на временния старши-треньор Стамен Белчев, след като румънецът Едуард Йорданеску подаде оставка заради издънката срещу "Верея" преди броени дни - 1:1.

"Армейците" почетоха паметта на Филипе Машадо, който загина в самолетната катастрофа на "Шапекоензе" край колумбийския град Меделин. Машадо игра два сезона за ЦСКА, а през 2008 г. стана шампион, когато клубът спечели последната си титла.

Играчите носеха черни тениски с лика на Машадо и една фланелка с номера и името на защитника.

А през първото полувреме играта на ЦСКА не носеше радост на феновете на отбора и бе по-скоро в тъмни тонове. Белчев остави на скамейката някои звезди за сметка на момчета от втория отбор, на който е треньор. Гостите няколко пъти създадоха суматоха пред вратата на "шейховете", но не стигнаха до чиста голова възможност.

Второто полувреме започна с невероятен пропуск на Венцислав Христов за "Нефтохимик". Така в 49-ата минута Рафа Перес скочи най-високо в наказателното поле на домакините и с глава откри резултата - 1:0.

Десет минути по-късно Густаво Кулма удвои, като сложи успешен край на хубава комбинация. 

До края на срещата и двата тима направиха пропуски, но резултатът остана непроменен в мразовития Бургас.

ЦСКА е на трето място в класирането с 28 точки, колкото и има и "Черно море". С шест повече е "Левски", а "Лудогорец" е далеч напред 15 пункта пред "червените" и "моряците". 

"Нефнохимик" е предпоследен.