Тервел Пулев донесе първата българска победа в "Нощта на шампионите" в зала "Арена Армеец". По-малкият брат на Кубрат спечели с технически нокаут в третия рунд срещу хърватина Томислав Рудан в първия си мач на професионалния ринг.

Тервел Пулев се бие в полутежка категория.

Рудан издържа по-малко от три рунда срещу Тервел. Във втората минута на 3-тата част той падна за пореден път и след това вече не беше боеспособоен. Олимпийският медалист за България от Лондон започна предпазливо, но постепенно напипа ритъма си, а и се увери, че макар и с 25 мача зад гърба си, харватинът не е сериозно препятствие.

Тервел зареди удари в главата на Рудан и съдията на ринга почна да отчита нокдауни. Съперникът едва издържа втория рунд, а в третия двубоят бе пракратен преди гонга. 

След срещата Тервел обяви пред "Диема", че не иска да бърза в смели мечти, а тепърва ще търси съперници. Много вероятно е той да подпише договор със "Зауерланд", промоутърите на брат му Кубрат. Те изчакваха днешния двубой, за да решат дали да предложат договор на Тервел.

Кубрат, който излезе на ринга заедно с брат си и изгледа целия му мач, ще се боксира по-късно срещу Самюел Питър-Нигерийския кошмар в "черешката на тортата" на голямата боксова вечер в София.