Кубрат Пулев отказа нигериеца Самюел Питър-Нигерийския кошмар след само 3 рудна в мач за Интерконтиненталната титла на WBA в тежка категория на професионалния бокс. Над 13 хиляди зрители в препълнената зала "Арена Армеец" изживяха паметна вечер, в която и Тервел Пулев - в дебюта си като професионалист, спечели в 3 рунда с технически нокаут срещу хърватин.

Кобрата вече е официален претендент за световната титла, след като получи пояса на WBA.

Още излизането на Кубрат бе повече от наелектризиращо. Облечен в ямурлук, той влезе в залата не под звуците на любимата си мелодия от "Роки" - "Окото на тигъра", а под "Излел е Делю хайдутин" и модерната версия на "Притури се планината". Хиляди скандираха "Кобра, Кобра", "Българи, юнаци" и "Сърце, душа за България".

Последваха химните на САЩ и на България. Нигериецът има и американско гражданство, той живее в Лас Вегас. Всички българи в залата пяха "Мила родино".

Вижте как се разви срещата рунд по рунд:

НАЧАЛО НА МАЧА

1 рунд

Кобрата пласира добър ляв прав. Нигериецът е по-нисък и опитва да скъси дистанцията, докато тактиката на Пулев е точно обратната. Залата ехти "Българи, юнаци". Ляв прав също попадна в главата на Питър. Последва отлична серия. Дясно кроше за Кобрата. Самюел Питър също отвърна. Рундът е за Пулев.

2 рунд

Два леви прави на Пулев попаднаха в целта. Тактическа игра на Кобрата. Главата на Питър вече кърви. Българинът пласира прави удари срещу настъпващия напред съперник. Размяна на удари. Нигериецът опитва крошета. Дясно кроше за Пулев, ляво за Питър.

3 рунд

Ляв и десен прав за Пулев, който поне до момента се придържа към тактическия план да пази дистанция. Страхотни удари между двамата, страстите се нажежават. Дасно кроше на Питър. Два леви прави на Пулев в целта, следва комбинация с двете ръце, прав и кроше. Питър не се чувства добре в края на рунда, едва се държи на краката си. Изглежда има физически проблем или просто е уморен. За пет години бившият световен първенец има едва 2 срещи.

Кобрата с треньора си Ули Вегнер (вляво) и Кале Зауерланд, собственик на промоутърската му компания.

4 рунд

Рундът не започва, Кубрат печели! Кобрата е шампион и претендент за световната титла! Питър получи контузия в лакътя и нямаше как да продължи. Победата е с технически нокаут. 

Вечерта е паметна за братя Пулеви, по-рано Тервел спечели първия си мач като професионалист. Отново с технически нокаут.