Христо Янев, бившият треньор на ЦСКА и настоящ на "Нефтохимик", написа книга. "Единственият начин" вече е на пазара и се рекламира като "Българският трилър на годината".

В рецензия на корицата на произведението се казва следното:

"Единственият начин" на Христо Янев е написан изтънчено, на изключително приятен език, по всички правила на жанра. Действието му се развива във Франция. Авторът умело преплита серия убийства, съпътствани от корупционни схеми по най-високите етажи на властта. Разгръщайки книгата, се оказваме в ръцете с майсторски поднесен тексти със затаен дъх бързо прелистваме страница след страницачак до самия край."

"За първи път в историята на световната литература, бивш футболист и настоящ треньор по футбол издава трилър, пише в друга рецензия. - Това е стремглав екшън трилър, написан по всички правила на жанра и наистина се чете на един дъх. Действието се развива във Франция и Швейцария и главните гадни са френският премиер и подопечният му министър на отбраната, които се забъркват в незаконни сделки с оръжие срещу диаманти и подобни.

Добрият Роб е въвлечен случайно и остава сам срещу всички, като в края всичките са доста намалели, а Роб има нова приятелка."

Като футболист Христо Янев смени няколко клуба, като най-дълго игра за ЦСКА. Две години се подвизаваше във френския "Гренобъл". При завръщането си обличаше екипите на "Литекс", отново ЦСКА и "Славия".

Треньорската му кариера започна в "Миньор" (Перник), а върхът му - поне досега, бе спечелването на купата на България, начело на ЦСКА през месец май тази година. През лятото обаче Янев си тръгна от "Българска армия" и не след дълго се озова в Бургас.

Новината за книгата изненада всички във футболните среди.