Добър ден на всички българи в Канада и Северна Америка и на всички приятели, пише отчаяната Николина Гатева. Тя моли да й окажем подкрепа, за да може да запише внучето си с правилното име. Оказва се, че чиновниците в Канада са буквояди и искат мъжката й рожба да носи женско има. Абсурд! Но, кой, кой да им каже на тези бюрократи.

Ето и писмото на г-жа Гатева с вопъл за SOS.

Моите деца Николина Гатева и съпругът й имат новородено момче, което искат да се казва Захари Гатев. Но правителството на провинция Квебек отказа да запише бебето с това име и ги задължава да се казва Захари ГатевА. Доводът е, че майката се казвала Гатева. Чиновниците не разбират, че българско момче не може да има женско име и, че това го излага на бъдещи подигравки. А това е недопустимо.

Искат ни доказателства, че детето ще има трудности в живота с женско име!?

Затова събираме подписи от българи, които живеят в Квебек или изобщо в Канада, за да потвърдят, че тази ситуация е смешна и недопустима.

Ще ви бъдем много благодарни, ако кликнете на линка по-долу и подпишете подписката, пише отчаяната баба. И добавя - ако познавате хора, които биха ни подкрепили, много ви моля да им препратите този мейл. Ако успеем да победим бюрократите, един ден ще се отвори пътя за всички българи, които могат да се сблъскат с подобен проблем.

А ние от Клуб Z призоваваме и българите у нас да се включат в "доказателството", за да възтържествува истината и, за да не допуснем да се опетни името на едно новородено българче.