"Нестле" са открили нов метод за производство на захар, съобщи в. "Гардиън". С него се постига същия вкус, но с много по-малко сладки кристали.

Швейцарската компания за храни и гигант в производството на сладки удоволствия не разкрива много детайли, тъй като предстои да патентова процеса, открит от техни учени.

Новият процес за производство "структурира захарта по различен начин", което позволява тя да се разтваря по-бързо и езикът да усеща същото ниво на сладост за много по-малко захароза. И съответно - много по-малко калории.

"Това е наистина новаторско изследване, вдъхновено от природата, и има потенциала да намали захарта в нашите сладки изделия до 40%", обяснява технологът на компанията Стефан Катсикас.

Новата захар ще се появи в продуктите на "Нестле" през 2018 г.