Сеп Блатер загуби и последната битка за 6-годишното си наказание да е без право на постове във футбола и въобще за дейност, свързана с най-популярната игра. Днес Арбитражният спортен съд (КАС) в Лозана потвърди санкцията на бившия шеф на ФИФА, получена заради нерегламентиран превод от 2 милиона швейцарски франка към Мишел Платини през 2011 г.

Наказанието на Блатер бе обявено през декември миналата година, така той бе принуден да отстъпи поста си във ФИФА. За същото пък Платини се прости с ръководните си функции в УЕФА.

Сеп Блатер е на 80 г., а в 17 от тях бе начело в административната йерархия на футбола.

Първоначално двамата трябваше да "излежат" по 8 лета, но ФИФА ги намали на по 6 след обжалване. Както швейцарецът, така и бившият №10 на Франция продължиха битката, но я загубиха. Все пак Платини успя да спаси още 2 г. - КАС му ги намали и останаха четири, докато в случая с Блатер това не е налице.

Той все още не се е измъкнал и от лапите на американската и швейцарската прокуратура, които го разследват за други съмнителни сделки, докато бе начело на ФИФА. В последните месеци Блатер се обяви като жертва на "лов на вещици" в няколко интервюта.