"Няма да позволя БСП да бъде унижавана, обругавана, натиквана в ъгъла. Няма да допусна моята партия да бъде поставена на колене." 

"Нека всички, които крещят срещу нас, да знаят - загубата на една битка няма да ни накара да развеем белия байрак", каза Сергей Станишев малко след като призна загубата на изборите.

 

Михаил Миков и Мая Манолова обсъждат как в близките дни ще им се наложи да се лишат от лимузините и привилегиите на председател и зам.-председател на Народното събрание.

 

"Трябва да кажем честно – насила не можеш да даваш, насила можеш само да вземаш! Очаквахме хората на европейските избори да подкрепят тези политики. Това не стана."

 

Кой ли пристига с този автомобил?

 

Все още премиерът Пламен Орешарски не отговори на въпросите на репортерите. 

 

"След като нашият партньор ДПС заяви своята позиция, не можем да носим сами отговорността за съществуването и действията на правителството, и то при настоящата формула на управление."

 

"Нито министрите, нито премиерът заслужават да носят самостоятелно отговорността за държавата в условията на липса на политическа подкрепа и парламентарна нестабилност."

 

"... Затова най-коректното и отговорно действие е незабавно да си подадат оставката. Веднага след преодоляване на вота на недоверие".

 

Илияна Йотова е спокойна - тя вече има място в Европейския парламент. За Цветелин Кънчев и Бриго Аспарухов кампанията тепърва започва.

 

"Няма да позволя да се мисли, че БСП може да бъде използвана като партия на ишлеме. Няма да обслужваме чужди интереси, нито ще бъдем параван за реализацията на такива. Ще носим нашата отговорност за нашите действия. От това не се плашим. Нашите рубежи ще ги отстояваме."

 

Отвън едни чакаха Пламен Орешарски, за да го освиркат,...

 

... а други си спомняха Народната република.