Това наистина се е случило. В неделя следобяд 28-годишният Едгар Уелч влиза с пушка в пицарията Comet Ping Pong в предградието на Вашингтон Чеви Чейс. Стреля три пъти. Мъжът „разследвал“ конспирацията за връзката между ресторанта за бързо хранене, Хилъри Клинтън, сексуалната експлоатация на деца... Това ви звучи налудничаво, нали?

Тази измислена конспирация се появи в няколко сайта преди изборите за президент на САЩ. Без никакви доказателства, публикациите „разкриваха“ връзка между кампанията на Клинтън и предполагаема мрежа за търговия с деца, а всичко това се ръководело от тайни тунели под ресторанта Comet Ping Pong.

Едгар Уелч се самонатоварил с отговорността да разследва тази схема. Така стигнал до пицарията, където влязъл въоръжен и стрелял три пъти. Още на следващия ден той получи четири обвинения от прокуратурата, съобщи „Гардиън“ - включително за въоръжено нападение и носене на пистолет без разрешително.

Пострадали при инцидента няма, но полицията отцепи части от "Кънектикът авеню", на което е пицарията. 28-годишният мъж е от Дъръм, Северна Каролина. Прокуратурата във Вашингтон поиска задържането му до предварителното изслушване в съда в четвъртък.

Уелч е обяснил пред полицията, че е „прочел в интернет как ресторантът укривал деца, които са превърнати в сексуални роби, а той искал да провери дали това е истина“. Оръжията обяснил с желанието си да помогне на децата.

Той се предал без съпротива, след като не открил никакви малолетни деца в подземието на ресторанта. Едгар Уелч обаче не е първият, който се навъртал около пицарията, за да търси предполагаемите тунели. Единствената разлика е, че той е първият, който се появил с оръжие.