Леонардо ди Каприо връчи на Иванка Тръмп копие на DVD от документален филм, посветен на промените в климата, твърди "Индипендънт".

Известният актьор е копродуцент и участва в "Преди наводнението" - 90-минутен документален филм, посветен на климатичните промени, чийто режисьор е Мартин Скорсезе. В него се появяват също Барак Обама, Бан Ки-мун, Елън Мъск и папа Франциск.

Ди Каприо е известен с активната си позиция по проблемите на екологията и климата, многократно е говорил пред ООН, има фондация, която се занимава с тези въпроси. На тези проблеми той посвети и речта си при получаването на наградата си "Оскар".

Актьорът срещаше разбиране от президента Барак Обама. Позициите на Доналд Тръмп обаче са а другата крайност, като той твърди, че ще изтегли САЩ от споразумението за климата от Париж. Затова и Ди Каприо явно търси друг път - чрез дъщеря му Иванка. Миналата седмица се появи информация, че тя иска да стане посланик по проблемите на околната среда.

Иванка все още се възприема като човека с едни от най-либералните позиции в близкия кръг на Тръмп. Преди дни "Ню Йорк таймс" отбеляза, че някои от "нейните лявонастроени приятели и познати се надяват, че тя ще може да окаже влияние на баща си за някои от техните каузи".

Към момента изглежда, че Иванка е приела да играе много активна роля като "първата дъщеря". Тя даже вече беше заснета как участва в среща на новоизбрания президент с японския премиер Шинцо Абе.