Юношеският тим на "Лудогорец" падна с 1:4 като гост на "Пари Сен Жермен" и така приключи участието си в Младежката Шампионска лига. Общият баланс е 5 загуби, едно равенство и голова разлика 3:21 на последното място в гр. "А".

Равният 1:1 срещу "Арсенал" и отбелязаните попадения обаче са исторически. В предишното си участие пред 2014 г. младите "орли" не успяха да "вземат ръка", като завършиха с 0 точки и без реализирани попадения при 27 инкасирани.

Има подобрение в статистиката, но не и в играта. Тимът на треньора Юри Васев залага на тотална защита, като срещу всеки съперник се брани през всичките 90 минути. На този етап обаче възможностите стигат дотам. Всичко става ясно при обстоятелството, че в селекцията на "Лудогорец" U19 играят само българи, докато класата на мъжкия отбор се дава предимно от чужденци.

Двубоят днес се игра в парижкото предградие Сен Жермен. Иконе откри резултата в 32-ата минута, а защитникът Преслав Петров изравни с глава в 34-ата. Именно той бе автор на гола при 1:1 срещу "Арсенал".

След почивката обаче домакините материализираха огромното си преимущество. Иконе реализира за втори път - 2:1 в 62-ата минута. Игралият много силно Есенде бе точен в 74-ата и 90-ата за крайното 4:1.

В 75-ата минута Ивайло Климентов получи втори жълт и червен картон, така "Лудогорец" доигра срещата с човек по-малко. 

В другия мач от групата "Базел" и "Арсенал" направиха 1:1. Победител в квартета е ПСЖ с 14 точки, втори е "Базел" с 10, а трети "Арсенал" със 7. Швейцарците придружават ПСЖ в следващата фаза на младежката надпревара.