"Лудогорец" ще играе напролет в елиминациите на турнира Лига Европа след 2:2 срещу "Пари Сен Жермен" на стадион "Парк де Пренс" в Париж. Но изпусна велика победа, домакините изравниха чрез мегазвездата Анхел ди Мария в продължението на двубоя.

"Орлите" изтърваха първата си победа като гости в Шампионската лига, ала целта е изпълнена - напролет тимът продължава в елиминациите на втория по сила турнир, след като зае третото място в група "А" с три точки, а "Базел" остана четвърти с две.

"Арсенал", който зае първото място, също помогна, като смаза с 4:1 швейцарците на техен терен. Така дори загуба щеше да стигне на "орлите", но сега те съжаляват за изпуснатите три точки на паметен за българския футбол стадион.

Върджил Мисиджан откри резултата в 15-ата минута с глава, а Едисон Кавани изравни ефектно и красиво в 61-ата - със задна ножица. Още в 68-ата обаче Вандерсон направи 2:1.

Това върна спомените отпреди малко повече от 23 години - епохалната победа над Франция със същото 2:1 на "Парк де Пренс". По-малко от две минути до изтичането на добавеното време Ди Мария спаси поне частично честта на парижани.

"Лудогорец" не изигра най-добрия си мач. Имаше много късмет тази вечер. Парадоскално е, че тимът допусна загуби при домакинствата срещу ПСЖ и "Арсенал", когато доста повече заслужаваше да спечели точка или дори три.

Днес бе обратното, но не всеки ден на "Пари Сен Жермен" се вкарва повече от едно попадение, при това у дома.

Домакините поеха инициативата още от първите минути, отправиха опасни удари, Едисон Кавани, Тиаго Силва и Тиаго Мота направиха пропуски. Капитанът Силва удари две греди.

С оглед на действията на терена голът на Мисиджан дойде малко изненадващо , но пък централните защитници на ПСЖ го "забравиха" между тях и той порази целта с глава.

До края на полувремето парижани продължиха да пропускат, а "Лудогорец" едва не поведе с 2:0 при неуспешен опит за игра с глава на Марселиньо, който бе на два метра от голлинията.

Нещата не се промениха много и през втората част, но гостите се бранеха по-добре в първите минути. След гола на Кавани ПСЖ изпусна пълен обрат, а и гръцкият съдия реши да не дава дузпа за французите при явна игра с ръка на Игор Пластун след удар от 15-ина метра.

"Лудогорец" удържа, а след това Кафу открадна топката и изработи гола на Вандерсон. Не се виждаше как "Пари Сен Жермен" ще изравни, но това се случи при загуба на концентрация в редиците на "орлите".

И все пак - "Лудогорец" си свърши работата. Жребият за плейофоите и на двата турнира е в понеделник от 14 часа. Историческо е, че за първи път отбор с три точки продължава в Лига Европа. През 2014-а "зелените" не стигнаха до мачове напролет с 4 т., тогава "Базел" стана трети.