Вече е официално - доскорошният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович се раздели с треньора си Борис Бекер. За това се заговори още в ранната есен, а сега е факт. Двамата са решили да поемат в различни посоки по взаимно съгласие.

"След изключително успешни три години аз и Борис Бекер решихме да прекратим сътрудничеството си. Всички цели, които си поставихме преди години, са постигнати и аз му благодаря за партньорството, екипната работа, предаността и посветеността му. Професионалните ми планове днес са свързани не само с подържането на добро ниво на игра, но и с изработването на добра програма и нови цели. В тази посока ще взема и следващите си решения", написа Джокович в социалните мрежи.

На 5 ноември Ноле бе свален от върха от Анди Мъри. Той беше №1 повече от две години. Този сезон също вървеше отлично за него, но само до "Ролан Гарос", който сърбинът спечели за първи път в кариерата си. След това той се провали на всички големи турнири, както и на олимпиадата в Рио.

Джокович и Бекер заработиха заедно през декември 2013 г. В този период Новак триумфира с 6 от 12-те си титли от Големия шлем. На този етап не е ясно кой ще замени германеца.

Самият Бекер разкритикува бившия си състезател в интервю за "Скай". Той директно обяви, че в последните 6 месеца Ноле не се е раздавал в тренировките и поради това е загубил формата си.