Джони Деп за втора поредна година е посочен от списание „Форбс“ за най-надценен сред актьорите. За всеки долар, вложен в неговото възнаграждение, по изчисления на изданието той е върнал в студиата само 2,8 долара. Това нямаше да е толкова лошо, ако филмът нямаше никакви други разходи, освен хонорара на Деп.

Тази статистика не е повлияна от неотдавнашния скандал между актьора и бившата му жена Амбър Хърд, която го обвини в битово насилие. Основната причина за ниската рентабилност на Джони Деп е финансовият провал на филма „Алиса в Огледалния свят“.

Второто място е за Уил Смит, върнал на продуцентите 5 долара за всеки получен от тях. А трети е Чанинг Тейътъм, чиито филми са донесли 6 срещу всеки долар вложен в хонорарите му. В десетката влизат още Уил ФерелДжордж КлуниАдам СандлърМарк УолбъргЛеонардо ди КаприоДжулия Робъртс и Брадли Купър.

При създаването на класацията „Форбс“ са сравнявали приходите от последните три филма на всяка от звездите с хонорарите, изплатени на актьорите.

Миналата година отново Джони Деп бе най-нерентабилният актьор в света. През  2014 г. първото място в тази антикласация зае Адам Сандлър.

Площад Славейков