След снощните последни мачове от груповата фаза на турнира Лига Европа, вече се знаят 16-те възможните съперници на "Лудогорец" за 1/16-финалите във втория по сила евротурнир.

Както е известно, "орлите" заеха трето място в гр. "А" на Шампионската лига и продължават през февруари в Лига Европа. Мачовете са на 16-и и 23 февруари, а жребият ще се тегли в понеделник от 14 часа българско време.

"Лудогорец" ще бъде непоставен, тъй като все още не му достига коефициент. Четири от отборите от Шампионската лига са поставени - “Копенхаген”, “Олимпик” (Лион), “Тотнъм” и “Бешикташ”. 

Останалите тимове са победителите от групите в Лига Европа. Днес имаше само една въпросителна, тъй като УЕФА премести за днес мача "Сасуоло" (Италия) - "Генк" (Белгия). Белгийският тим спечели с 2:0 и се нареди сред потенциалните съперници на "Лудогорец". При загуба "Атлетик" (Билбао) щеше печели групата и можеше да се падне с българския представител. Не би.

Най-голямото име в турнира - "Манчестър Юнайтед", не може да се падна с "Лудогорец", тъй като е подгласник в групата си и също е непоставен. Снощи "червените дяволи" изиграха силен мач на терена на украинския "Заря" (Луганс) - 2:0, но отстъпиха върха на "Фенербахче", който победи "Фейенорд" с 1:0 и запази първото си място в гр. "А".

На Острова се коментира, че въпреки неособено голямото желание на Жозе Моуриньо, Лига Европа може да се окаже спасителен за "Юнайтед" за Шампионската лига. Сега грандът е извън топ 4 във Висшата лига. А победителят в Лига Европа печели директна квота за по-големия турнир.

Вижте възможните съперници на "Лудогорец":

Копенхаген” (Дания) - от Шампионската лига

“Олимпик” (Лион) - от Шампионската лига

“Тотнъм” (Англия) - от Шампионската лига

“Бешикташ” (Турция) - от Шампионската лига

“Зенит” (Санкт Петербург)

“Рома” (Италия)

“Аякс” (Амстердам)

“Шахтьор” (Донецк)

“Шалке 04” (Германия)

“Спарта” (Прага)

“Османлъспор” (Турция)

“Фиорентина” (Италия)

“Фенербахче” (Турция)

Апоел (Никозия)

“Сент Етиен” (Франция)

“Генк” (Белгия)

В "Апоел" (Никозия) играе Живко Миланов. На жребия ще бъдат разминати отбори от една и съща държава. Възможно е в понеделник сутринта да бъдат обявени и други ограничения.