"Само за 100 дни завършихме един обект, който се чакаше от 24 години."

Това заяви министърката на регионалното развитие (в оставка) Лиляна Павлова, която откри новоизграденото дясно платно на надлеза при с. Казичене, част от Околовръстното шосе. На церемонията присъстваха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, шефът на агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов и др.

За завършване на обекта бяха осигурени 7,5 млн. лв. от бюджета. Изграждането на надлеза започва през 1992 г. До 2004 г. е построено само лявото платно и досега движението се осъществяваше само по него.

С изграждането и на дясното платно в участъка от Северната тангента до автомагистрала „Тракия“ се очаква значително да се подобри организацията на движението, да се повиши безопасността на движение. Отсечката е важна, защото по нея преминава тежкотоварният трафик от ГКПП „Калотина“ към "Капитан Андреево" и пристанище Бургас. Това е и връзката между магистралите "Тракия" и "Хемус".

„Години наред незавършеното съоръжение създаваше редица проблеми и затруднения на интензивното движение. Ставаха инциденти, създаваха се проблеми на хората, живеещи в района. Благодарение и на строителите, след над 20 г. чакане, имаме дългоочаквано дясно платно. Две десетилетия имахме само ляво“, каза още Павлова.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ГБС Инфраструктурно строителство“.