Едно е палаво да килнеш капа настрани, друго е да умееш да пееш...  Неможачите в областта на музиката бележат милиони гледания от цял свят и това не е кой знае каква новина.

Ако синът/дъщеря ви се учат да свирят на нещо, никога не им се карайте. Просто вижте тези кандидати за звездна слава.

Между другото, номерът на 4:25 мин. много го бива...

А руските "друзя" след 5-ата минута също изразяват така типичното за тях непосредствено отношение към всичко.

Характерно за незнаещите и неможещите обаче е, че понеже нито чуват, нито имат практика, винаги се целят максимално високо. Само помислете: пеят не друг, а Аксел Роуз, Джоуи Темпест, "Пинк Флойд" и пр.

Малко на другата крайтност се явява Стив Мур - The Mad Drummer, на тази доста "зализана" песен на Зи Зи Топ, която определено няма нужда от... чак толкова пластичност.

Но да се върнем на нашата тема.

Когато сте пълни нещастници, а опитвате нещо толкова трудно като Бон Джоуви и You Give Love a Bad Name, какво му остава на китариста?! Освен да ви тегли една и да напусне...

Съвсем друг е случаят с Кели Кларксън - макар да има слава на пияница тя първо отразява, а после уволнява направо на сцената китариста си, който се държи непочтително с фен.

За да е още по-гадно, всичко е съпроводено с реч.

Но стига сме се гъбаркали с китаристи. Сигурно е отгвратително, когато се опитваш да даваш всичко от себес си, а барабанистът ти е пиян като тараба. Е, накрая си го получава... Сетът също:

Тази компилация от 11 минути също си я бива. Вземете си пуканки... Помните пича с "Пинк Флойд", нали?

Привнасянето на класически щрайх или духов момент също подпомага незабравимото естетско гурме. Както и някои физкултурни упражнения, плюс жив "лютиер" и накрая the bestest! И да оставите веднага момчето на мира с тоя "Издислав"...

Да свириш не е толкова зле, колкото да пееш... Текстът към следващото над 14-минутно парче може да е само от една дума: ПОТРЕС!

Но да не мислите, че само на любители им се случва? Проследете тези 10 гафа на някои от най-бързите, мощни и титулувани виртуози: "Металика", "Мегадет", "Слеър", "Слипнот" и др.

Няма да ви пускаме тук компилации като Rockers Too Wasted to Perform, защото е тъжно... не е смешно.

А ето я и нашата "любима" формация в смесена категория, в смисъл - и свирене, и пеене: