Пред неочакван проблем се натъкна ръководството на шампиона на Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада "Кливланд Кавалиърс". Онзи ден отборът се раздели на две, за да спи в два различни хотела в Ню Йорк.

"Кавалерите" гостуваха на "Ню Йорк Никс". За престоя им беше нает луксозен хотел на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп в манхатънския квартал "Сохо". Лидерът на тима Леброн Джеймс - един от най-добрите играчи в Лигата, неговите съотборници Ричард Джеферсън и Аймън Шъмперт  и други баскетболисти отказаха да останат там и трябваше да им се търси друг подходящ хотел наблизо.

Генералният мениджър Дейвид Грифин потвърди това пред "Асошейтед прес". Той не уточни къде са отседнали Леброн и компания.

Джеймс отявлено подкрепи Хилари Клинтън по време на кандидатпрезидентската кампанията и се противопостави на Тръмп. Няколко пъти, при това публично, той атакува словесно милиардера. 

Случаят с "Кливланд" далеч не е изолиран. Други спортисти от професионалните лиги на САЩ по баскетбол, бейзбол, американски футбол и хокей на лед също бойкотират хотелите на Тръмп и всичко, свързано с наследника на Барак Обама. Някои от тях са чужденци в САЩ.

Поне шефовете на клубовете вече знаят, че не трябва да си имат вземане даване с хотелите на Тръмп из цяла Америка.