Супер сблъсъкът в тежка категория на професионалния бокс между Владимир Кличко и Антъни Джошуа е насрочен за 29 април догодина на стадион "Уембли" в Лондон. На двубоя, който се подготвяше месеци наред през 2016-а, но на два пъти пропадна по различни причини, ще се разиграят две или три световни титли.

Снощи британецът Джошуа нокаутира в третия рунд Ерик Молина и грабна шампионския пояс на IBF в Манчестър, а Влад бе в залата. След успеха на Антъни Джошуа, Кличко се качи на ринга и за няколко минути той и бъдещият му съперник се гледаха очи в очи.

Тогава бе обявена датата за мача им, на който трябва да бъде коронясан новият №1 в професионалния бокс. През миналата година украинецът сензационно загуби титлите си след поражение от Тайсън Фюри. Преди месеци обаче Циганския крал бе наказан за употреба на допинг, правата му бяха спрени, а той загуби поясите си. Нямаше и реванш между Фюри и Кличко.

Джошуа има 18 победи от 18 мача като професионалист, но никога досега не се е изправял със съперник от ранга на Кличко.

Владимир поздрави Антъни, а след това коментира, че след 26 години на ринга вярва, че ще успее да го надвие. Двамата си стиснаха ръцете и отново демонстрираха, че отношенията им са много добри.

"Искате ли да видите бой между двама олимпийски шампиони?"

Така Кличко се обърна към публиката в залата. Тогава бе обявена датата 29 април и стана ясно, че излизането на ветерана на ринга е режисирано. Никой не очакваше, че Молина ще окаже съпротива на Джошуа. Така и стана.

Боксовият свят вече чака големия мач.