В "Лудогорец" не посрещнаха с въодушевление съперника си на 1/16-финалите в турнира Лига Европа - датският "Копенхаген" впечатлява с 9-те си точки и само една загуба в Шампионската лига.

Тимът остана в трети в група с "Лестър", "Порто" и "Брюж", като до последно имаше шансове да продължи в Шампионската лига, но изгуби битката с португалските "синьо-бели".

“Още преди жребия бях заявил, че който и отбор да ни се падне, ще се готвим нормално за него. Не може да има еуфория, защото "Копенхаген" събра 9 точки в групите на Шампионската лига. Ние трябва да сме реалисти, това е един наистина много добър отбор, коментира старши-треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев. - През зимата ще се готвим за целия пролетен полусезон, не само за двубоите с "Копенхаген". Преди 1/16-финала в Лига Европа имаме един мач от Първа лига - срещу "Монтана". Ще направим всичко възможно, за да се подготвим максимално добре. Засега не е планирано да привличаме нови играчи. Вероятно до такива действия ще се стигне само ако има изходящи трансфери, но тези неща зависят от нашите собственици - Кирил и Георги Домусчиев.”

За разлика от своя треньор, вратарят Владислав Стоянов открито призна, че не е много щастлив от съперника:

"Не съм много доволен. "Копенхаген" е доста корав отбор. Имаме проблеми срещу такива тимове, които влизат здраво в битка и в единоборства. Все пак имаме време ще ги разучим. Кой отбор исках аз?Ами "Рома", "Фиорентина", "Тотнъм", нещо от този род, силен съперник и като име. Но това е жребий, въпрос на късмет е."

"Срещу "Копенхаген" ще ни е втори мач за годината. Това е добре, защото ще сме играли вече един мач - срещу "Монтана" в Първа лига. Играли сме такива двубои, вече имаме опит. Смятам, че ще изиграем двубоите умно, правилно тактически. Надявам се, че ще ги отстраним", допълни един от малкото българи в "Лудогорец".

Капитанът Светослав Дяков също се отнася с голямо уважение към "Копенхаген", но смята, че шансовете са равни.

"Много труден съперник. Това е отбор, който спечели много точки в Шампионската лига. Костелив орех. Шансовете са 50:50. Надявам се да направим добра подготовка и съм сигурен, че имаме шансове да отстраним "Копенхаген". Ще бъде много трудно, но вярвам, че имаме сили да го направим. Както винаги, мечтите ни са големи", каза Дяков.