Следващият iPhone може да е първият с два слота за SIM карти, спекулира китайският сайт Gizmochina по информация от социалната мрежа Weibo.

Повод за догадките са две патентни заявки, които от Apple са подали тази година. Едната описва принцип за избор на SIM карта, а другата е свързана с енергийната консумация при режим с две активни карти.

Все още малко се знае за следващия iPhone. По традиция той би трябвало да е междинен модел 7s, без сериозни промени по дизайна и просто по-мощен от сегашния. Но през 2017 г. ще е и 10-годишнината на легендарния смартфон, затова много анализатори смятат, че компанията в Купертино подготвя нещо по-специално.

За момента знаем, че се готви смяна на технологията на дисплея от вече остаряващия LED на OLED, който предлага по-дълбоко черно и по-живи цветове. Вероятно ще се увеличи и резолюцията - макар да бяха първенци със своя Retina дисплей още преди години, последните модели са с вече скромната за пазара 1334×750 px резолюция за по-малкия и 1920x1080 за по-големия вариант на апарата. А конкуренцията вече предлага 2K дисплей и работи за бъдещ 4K.

Според други слухове iPhone 7s или 8 ще се предлага за първи път и в ярък цвят - червено.