"Винаги съм мислел, че съм по-различен от останалите", казва Кристиано Роналдо в първото си интервю след спечелването на четвъртата "Златна топка" за футболист №1 на Европа.

Най-логично португалецът говори пред списание "Франс футбол", което организира анкетата, а тази година отново я връчи самостоятелно - без ФИФА. От което блясъкът не се губи, напротив.

"В съзнанието си все се разглеждам като по-различен, рече №7. - В този смисъл вярвах, че мога да стана най-добрият футболист в света. Но трофей от такъв ранг зависи от много фактори. Не зависи само от един човек, не зависи от мен. Не бих бил нищо без отбора, без моите съотборници."

След това Роналдо подчертава, че е мечтал за една "Златна топка", не за повече. Той не може да повярва, че вече има четири.

Тези дни "Реал" (Мадрид) е в Япония, където ще играе на световното клубно първенство като представител на Европа. Часове, след като бе обявено, че Роналдо печели "Златната топка", в клуба са имали парти. Кристиано е изненадан от торта, направена като отличието на "Франс футбол". Връчва му я капитанът Серхио Рамос, на когото Роналдо и компания дължат няколко гола в последните секунди на възлови мачове.

Рони признава, че без хора като Рамос е обречен и благодари на съдбата, че има такива съотборници както в "Реал", така и в националния тим на Португалия.

"Първата ми "Златна топка" беше през 2008 г. Казват, че първият път винаги е специален. Емоцията е най-силна. Но сега се чувствам така, както и преди 8 години. Вече благодарих на съотборниците си. Въобще благодаря на всички, които ми помагат. Щастлив и горд съм да получавам награди. Но отборът винаги е на първо място."

Само през календарната година Роналдо има 51 гола в 55 мача. А се говори, че не бил в най-добрата си форма... През 2016-а той спечели Шампионската лига с "Реал" и европейската титла с Португалия.