Хора на изкуството се обединяват зад каузата „Хитрино“. В подкрепа на хората, преживели трагедията с взривения влак от края на миналата седмица, застават Народният театър „Иван Вазов“ и музикалният тандем Веско Ешкенази & Людмил Ангелов.

От първата ни трупа обявиха, че един от емблематичните им спектакли – „Хъшове“ на Александър Морфов – на 14 януари догодина ще се играе в подкрепа на хората от селото. Приходите от билети от тази вечер ще бъдат дарени за Хитрино.

Съпричастни с трагедията са и двама музиканти. Цигуларят Веско Ешкенази и пианистът Людмил Ангелов обявиха, че всички средства от продажбата на компактдиска им „Танго“, набрани в четвъртък (15 декември), ще отидат в помощ на хората от опустошеното село. Албумът се продава на щанда на „Еспа“ на Немския коледен базар в Градската градина в София – а закупилите го в уречения ден ще получат и автограф от музикантите.

Рано сутринта на 10 декември на жп гарата в Хитрино дерайлира товарен влак, натоварен с цистерни с пропилен и пропан-бутан. В последвалите експлозия и пожар загинаха 7 души, а ранени бяха близо 30. Няколко от тях все още са с опасност за живота.

 

 

"Площад Славейков"