Шведите от "Юръп" се завръщат в България пет години след последната си визита в София, съобщава .zrock.bg. Повод за визитата е техният 30-годишен юбилей, който те отбелязват с турне, наречено не много изненадващо The Final Countdown.

Организатор на концерта в София е Bulgarian Live Music, компанията която беше организатор на Kavarna Rock между 2013-а и 2015-а година.

„За нас е чест, че "Юръп" включиха България в турнето си. Последната им визита в София беше преди 5 години и сме сигурни, че феновете им ги очакват, особено сега, когато за първи път ще свирят в „Арена Армеец“, споделят от Bulgarian Live Music.

Шведските рокаджии са познати не само с колосалните си хитове, но и с факта, че остават в крачка със съвременното звучене, участвайки като хедлайнер на някои от най-големите фестивали. Сред най-големите им хитове са Carrie, Rock the Night и разбира се -  The Final Countdown, който е с над 270 милиона гледания в YouTube. Автор на повечето песни е вокалистът на групата Джой Темпест.

"Юръп" са продали над 23 милиона албума в цял свят.

Наскоро пък стана ясно, че групата ще запише нов студиен албум през февруари.

Билетите са вече в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна. Цените са - 60 лева (терен), 70 и 80 лева (седящи). Организаторите пускат първите 200 билета от терен на промоционална цена от 50 лева.