Членовете на УС на Корпоративна търговска банка (КТБ) са били привикани на разпит в Столичната дирекция на вътрешните работи. Информацията потвърди пред Клуб Z говорителката на главния прокурор Сотир Цацаров Малина Минева.

"Мога само да кажа, че наистина има разпитани лица във връзка с проверката, разпоредена от главния прокурор по сигнала на "Протестна мрежа". Не мога нито да кажа дали г-н Цветан Василев е бил сред тях, нито дали, както се пише, някой от хората е запозодрян в тежко криминално престъпление", каза Минева.

Според ПИК шефът на КТБ Цветан Василев е бил нередовно призован и затова не е отишъл в СДВР.

Сигналът на "Протеснта мрежа" от началото на тази година бе срещу Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков за организирана престъпна група за търговия с влияние и "възможност за пране на пари чрез медии". Сотир Цацаров тогава се самосезира. По разпореждане на обвинител № 1 проверката е възложена на Софийската градска прокуратура и затова следствените действия се извършват от СДВР. 

Информацията за разпита дойде, след като от сутринта се забелязва усилена атака срещу Цветан Василев от сайтове, които Делян Пеевски често избира за трибуна на изявленията си.