"Левски" победи "Нефтохимик" с 1:0 в мач от 19-ия кръг на Първа професионална лига. Така "сините" намалиха аванса на лидера и шампион "Лудогорец" на 7 точки. 

По-рано днес "орлите" не успяха да преодолеят "Черно море" - 1:1.

Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" няма да се запомни с почти нищо. Студ, нищожен брой публика, слаб футбол и все пак повече футболни аргументи за "сините". След нулево първо полувреме, в което всичко по-интересно се случи пред вратата на гостите, Бабатунде Адениджи с техничен удар заби единствения гол в 47-ата минута.

Това предреши крайния изход. "Шейховете" се поотвориха, но не стигнаха до нищо съществено в атака. "Левски" пък пропусна в една-две ситуации да спечели малко по-убедително.

В крайна сметка - 1:0, което може да се счита и като "едно на мъка".

Междувременно "Левски" вече се сдоби с първото си ново попълнение за пролетния полусезон. Това е Амаду Сукуна от "Верея". Той премина медицинска изследвания и през януари ще започне зимна подготовка на "Герена". Сукуна е на 24 г., нападател от Мали с френски паспорт.

По-рано днес "Локомотив" (Пловдив) и "Славия" направиха 1:1, а вчера се стигна до същия резултат между "Монтана" и "Верея".

В четвъртък са срещите "Берое" - "Локомотив" (Горна Оряховица) и "Ботев" (Пловдив) - "Пирин" (Благоевград). Краят на полусезона е в петък, когато ще го закрият официално ЦСКА-София и "Дунав" (Русе).