За хиляди фенове на "Междузвездни войни" по света тази година Коледа пристигна по-рано с прожекцията на новия филм от фантастичната вселена Rogue One.

Както Клуб Z писа, най-големи късметлии бяха японците, които бяха на първата премиера. До острова на Изгряващото слънце дори пътуваха част от звездите в новия филм.

Той е странична история от сагата и следва не перипетиите на семейство Скайуокър, а други герои. Rogue One е първият филм, в който няма джедаи и лазерни мечове, макар това да не разочарова феновете въобще. В него се разказва историята непосредствено преди първия филм от сагата - "Нова надежда", за групата бунтовници, откраднали плановете на унищожаващата планети Звезда на смъртта, които позволяват на Люк Скайуокър да взриви бойната станция и да спечели първата голяма победа за Алианса срещу злата Империя.

В главните роли са Фелисити Джоунс, Форест Уитакър, Диего Луна, Дони Йен и други. Феновете ще видят за кратко и най-известния и популярен злодей в историята на киното - Дарт Вейдър.

След Япония първи се зарадваха на новия филм в Калифорния още на 10 декември:

Следващите бяха феновете в Обединеното кралство, които бяха зарадвани и от актьорите на предпремиера на 13 декември. Очаквано, като се има предвид, че Фелисити Джоунс е от Острова:

На родна земя Джоунс предпочете по-класическа рокля от футуристичната, която облече в Япония.

На 14 декември и парижани нямаха търпение да гледат новия филм.

На оригиналната снимка Дарт Вейдър беше с пластмасов меч. Решихме, че това е обидно за Тъмния Лорд и му добавихме светлинен.

Последни, но не и по ентусиазъм, бяха феновете в България, които празнуваха предпремиерата вчера.