Eвропейската комисия днес похвали премиера Бойко Борисов за ангажимента му да реформира съдебната система и да се бори с корупцията и го окуражи за покаже повече резултати в тях.

"Днес имах добра среща с министър-председателя Борисов, за да обсъдим напредъка, постигнат в прилагането показателите на механизма за проверка и сътрудничество преди нашия доклад за него, който трябва да представим през януари", каза в писмено изявление пет часа след среща с Борисов първият зам. председател на Европейската комисия Франс Тимерманс.

"Аз похвалих министър-председателя за неговите усилия в реформирането на българската правосъдна система и за силния му ангажимент в засилването на борбата с корупцията в България. Насърчих го да продължи тази борба и да покаже резултати като повече дела на специализираната прокуратура", се казва още в изявлението. "Министър-председателят Борисов ме информира за впечатляващи резултати, които правителството му е постигнало в борбата с контрабандата в последните две години, които са довели до близо 2 милиарда евро допълнителни данъчни приходи".