След като българин блъсна брутално жена по стълбите на берлинското метро,  в интернет се появи нов клип с подобна атака, съобщи Дарик радио.

На кадрите се вижда как мъж с качулка се приближава до две жени, скача във въздуха и с каратистки прийом рита силното едната от тях в гръб. Тя пада на земята, а нападателят побягва заедно с друг мъж с качулка, който се мярка за секунда във видеото. Лицата и на двамата не се виждат. Но се чува смехът им.

 

 

Нападението е извършено на оживено и осветено място, приличащо на метростанция или търговски център. Наоколо има и други минувачи.

Клипът е качен в канала на DER Politiker News в Youtube със заглавие на холандски език, което гласи: "Мигрант рита жена в гръб - част 2”. Вероятно нападението е извършено в Холандия.

Не е изключено названието да прави асоциация с атаката в берлинското метро. Прокуратурата в германската столица смята, че нападателят и тримата му спътници са българи. Човекът, който рита жената по стълбите, се казва Светослав Стойков и живее във Варна.
Атаката в Берлин е заснета от охранителните камери. Тази в Холандия обаче вероятно е заснета от съучастника на нападателя.