ЦСКА-София победи "Дунав" (Русе) с 3:0 в последен мач от 19-ия кръг на Първа лига, а с това бе сложен и край на футболната година в България. По-рано през есента русенци сразиха "червените" с 2:0 на стадиона в Разград.

Двубоят бе белязан от спорно съдийство на Ангел Ангелов и асистентите му, пропусната дузпа от страна на домакините и три греди.

Изтървалият от 11-те метра и нацелилият 3 пъти диреците е един и същи играч - таранът на "червените" Преслав Йорданов. 

В 8-ата минута Васил Шопов от гостите бе изведен сам срещу вратаря на "армейците" Георги Китанов, който го повали на границата на наказателното поле. Последва свободен удар и само жълт картон, тъй като Ангелов прецени, че Китанов не е бил последен.

Футболистите на "Дунав" поздравяват вратаря си при пропуснатата от ЦСКА дузпа.

В 17-ата минута столичани получиха дузпа за нарушение на Тайнур Марем срещу Йорданов. Самият той застана зад топката и стреля, но вратарят Луков усети ъгъла и се намеси, а топката се отби в гредата. При добавката Густаво Кулма не уцели рамката.

"Червените" имаха още няколко опасни акции до почивката, а "дунавци" използваха всяка възможност за контри.

Резултатът бе открит в 60-ата минута, когато Преслав Йорданов нацели напречната греда с глава и топката се върна в Рубен Пинто, който откри - 1:0. Тук останаха съмнения за засада на Пинто.

Всичко останало се случи в края на срещата. В 86-ата Марио Петков от "Дунав" получи втори жълт и червен картон. В 88-ата Божидар Чорбаджийски удвои, а в продължението Александър Дюлгеров реализира за 3:0.

Така ЦСКА-София ще зимува на третото място с 35 точки - 8 по-малко от "Левски" и на 12 от "Лудогорец". "Червените" имат аванс от 3 пункта пред "Черно море". "Дунав" е на шестото място.