Ина Ананиева, старши-треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика, напусна поста, стана ясно след днешното заседание на управителния съвет на федерацията. Официалната причина е здравословен проблем.

Ананиева е била категорична, че не може да продължи да работи под стрес предвид състоянието си. Лекарите са й препоръчали пълна почивка. Постът поема Весела Димитрова, досегашната асистентка на Ина Ананиева. На нея пък ще помага Михаела Маевска, капитанката на ансамбъла, донесъл бронз за България от игрите в Рио де Жанейро.

Именно Ананиева е препоръчала Весела Димитрова, която ще работи по нейната концепция.

Както е известно, всичките 5 момичета от ансъмбъла прекратиха спортната си кариера след олимпийските игри. 

А явно в националните отбори по художествена гимнастика на дневен ред е пълна промяна. Вчера си тръгна и главната треньорка на индивидуалните състезателки Ефросина Ангелова. Тя се завръща във Флорида, САЩ, тъй като там живее семейството й.

Управата на федерацията назначи за главен мениджър на националните отбори Бранимира Маркова. Утвърдена е концепцията й за работа на тимовете - до олимпиадата в Токио през 2020 г. Маркова е личен треньор на Невяна Владинова, която стана 6-а в Рио.