Днес сме ви подготвили за разтуха едно видео - нищо че е от 2013-а... Непреходен е начинът, по който супергрупата Infectious Grooves забива The Immigrant Song на "Лед Цепелин".

Фънк-метал - така наричат стила, в който се изявява Майк Мюър. То и прякорът на този луд, луд певец е такъв -  'Cyco Miko, защото е щур.

Най известен е със Suicidal Tendencious - писали сме вече за тази група, от която се изстреляха уникални музиканти. Например - Роб Трухильо от "Металика".

Майк обаче не се спира и освен екзотчини проекти като Los Cycos, сформира какви ли не колаборации. Една от тях е  Infectious Grooves... Тътенът, който се разнася от тази банда, затруднява еднозначния превод на името й.

Това е кавър на "Имигрантската" класика на "Цепелин" - песен, която сигурно половината свят е свирил. Не всеки обаче ще е толкова нагъл - или уверен в себе си!, - че да изсвири китарната партия на Джими Пейдж на бас. Освен това този риф е "преместен" в друга тоналност, а пеенето -не, което прави комбинацията с вокала съвсем откачена! 

 Кажи му просто Infectious Grooves!

В този састав на бандата влизат освен Майк Мюър и Трухильо, любимият китарист на феновете на Suicidal - Дийн Плизънт и барабанистът на Jane's Addiction Стифън Пъркинс.

За бонус-трак - ето още една "пълна лудница" от тези виртуози. Punk It Up - авторска на  Infectious Grooves от 1991 г.

Шегаджийската супергрупа има цели 4 албума.