Днес Григор Димитров ще се изправи срещу французина Едуард-Роже Васлен в битка за място на четвъртфиналите на престижния турнир “Аегон” в  Куинс Клуб, Лондон. Турнирът е един от любимите за Гришо, тъй като именно на него той направи своя дебют на трева при мъжете, след като през 2009 г. получи уайлд кард от организаторите. От тогава Димитров не е пропускал надпреварата в Куинс , която се явява и генерална репетиция за Уимбълдън.

„Харесва ми това място. Всеки път, когато участвам на този турнир, чувството е специално. Преди Уимбълдън искам да изиграя колкото се може повече срещи на тази настилка. Очаквам с нетърпение следващия си мач", сподели най-добрият ни тенисист, преди двубоя с Васлен.

Досега Димитров и 53-ия в световната ранглиста Едуард-Роже Васлен  имат изигран само един официален мач – на тазгодишния "Мастърс 1000" турнир в Рим на клей, в който българинът се наложи след 4:6, 6:3, 6:4.

Няколко седмици по-късно 30-годишният французин постигна и най-значимия успех в кариерата си - триумфира на турнир от Големия Шлем, след като заедно със сънародника си Жюлиен Бенето спечелиха турнира на двойки на „Ролан Гарос”.

Съперникът на Григор определено е специалист в играта на двойки, нещо, към което се е устремил и българина. Към момента обаче Димитров няма постоянен партньор и на всеки турнир участва в тандем с различен тенисист. В Куинс изборът падна върху шампиона от Откритото първенство на Австралия Станислас Вавринка. Българо-швейцарският дует загуби във втория кръг на надпреварата от третите поставени Ненад Зимонич (Канада) и Нестор Зимонич (Сърбия) с 2-0 сета ( 6-7(4) 5-7).