Европейската заповед за арест за българския гражданин Светослав Стойков вече е факт и е стигнала до България. Това става ясно от потвърждение на МВР, цитирано от БНР. 26-годишният Стойков е мъжът, който изрита брутално в гръб жена в берлинското метро. Самата тя е със счупвания и средна телесна повреда, след като падна по стълбите в следствие на ритника, обиколил социалните мрежи и в България, и в Германия. 

Заради изключително арогантното посегателство, Германия обяви, че ще търси извършителя с европейска заповед. Предполага се, че той е напуснал страната малщо след нападението над жената, видео от което бе публикувано от германските власти доста след самото нападение. Причината - извършителите да могат да бъдат разпознати и заловени. И останалите мъже от групата със Стойков са българи.

Според полицейска справка стойков е е баща на три деца, роден е в Добрич, но е живял във варненския ромски квартал "Максуда". И той, и жената, с която живее, били в Германия на работа, а децата са в България при баба си и дядо си във Варна. Според близките на нападателя от метрото той не е бил в България поне от месец.

МВР продължава да го издирва.