Не е необичайно нов хардуер да има бъгове, но реакцията на Apple по отношение на проблема с живота на батерията на новия MacBook Pro определено е един от най-впечатляващите случаи.

В последният ъпдейт на операционната система MacOS - 10.12.2 - заедно с полезни поправки на бъгове и подобрения има странно решение на несъществуващ проблем.

Според Apple е твърде трудно да се изчисли колко време изкарва батерията, затова се премахва в менюто (когато кликнете на малката батерия долу вдясно или горе вдясно при Мак-овете) информацията колко време ви остава. 

Твърдението е нелепо - макар да не е изключително точна, ако правите едно и също нещо с лаптопа преди и след проверка на тази информация, ще е приблизително вярно. 

Още по-странно е решението на фона на факта, че Apple не проявява никакво желание да провери за проблема  с живот на батерията на новият им лаптоп. Технологични журналисти от The Verge вече тестваха 2 лаптопа, един предоставен от Apple специално за това, и установиха, че батерията е държи 6 часа вместо обещаните 10. Тези числа винаги варират, но една от причините за популярността на компанията в Купертино е това, че имат солидни батерии, които си спазват обещанията. Което би трябвало да е задължително за марка, която предлага същата мощност на 30-50% кеш отгоре.