"Ливърпул" спечели по инфарктен начин градското дерби с "Евертън" в последен мач от 17-ия кръг на Висшата лига на Англия - 1:0 в добавеното време. Садио Мане вкара единственото попадение в 94-ата минута, а добавеното време бе цели 8 мин.

Голяма заслуга за гола има резервата Даниел Стъридж, който дриблира с топката и отправи изненадващ удар, при който кълбото срещна гредата. Мане се ориентира най-добре и при добавката нямаше как да сбърка на празна врата.

Развръзката попари домакините на стадион "Гудисън парк", но успехът на "червените" е напълно заслужен, тъй като те бяха по-креативни и търсеха победата от самото начало. "Карамелите" заложиха на битка. Съдията спести червен картон на Рос Баркли за брутално влизане в краката на Хендерсън в средата на вторите 45 минути. Тогава на терена прехвърчаха искри между играчи на съперниците.

Стигна се и до вратарска смяна в "Евертън" - Хоел Роблес замени титуляря Мартен Стекеленбург.

Двубоят не предложи много футбол, а головите ситуации се броят на пръстите на едната ръка и бяха най-вече за "Ливърпул". Дербито бе динамично и скоростно, но преобладаваха единоборствата, а не хубавите атаки.

Победата позволи на "Ливърпул" да събере 37 точки и да се върне на второто място в класирането - на 6 от лидера "Челси". Трети е "Манчестър Сити" с 36, а "Арсенал" има 34. "Евертън" е на девето място.