Президентът на САЩ и неговото семейство изпратиха коледна картичка на българския премиер Бойко Борисов. За това се похвали самият Борисов във фейсбук страницата си.

"Коледна картичка от сем. Обама. Сигурен съм, че президентът на САЩ Барак Обама винаги ще остане добър приятел на България", написа министър-председателят в социалната мрежа.

Борисов е качил цялата картичка в два отделни файла. На едната страна е семейството на американския президент - усмихнати и официални, а под тях пише "Белият дом 2016 г."

А на другата страна на картичката е отправено пожелание за весели празници, под което са се подписали Барак, съпругата му Мишел, двете им дъщери Малиа и Саша, а закачливи следи са оставили семейните кучета Бо и Съни.

Под съобщението на Борисов веднага заваляха поздравления и коментари, някои положителни, други не толкова. Фенове на Борисов дори постнаха и своите коледни картички с пожелания.

Михаил Грънчаров отбеляза: Знак на уважение!

Кирил Илиев попита: Пък за Нинова що не е пратил?

Дора Велева написа: Картичката носи определено друг смисъл, когато е пратена от успешен Президент на успешен Премиер. Поздравления г-н Борисов!

Мирослав Иванов препоръчва: Прати му твоята (снимка) с лежанка.

Mariana Giozova пожела на Борисов: Другата година да получите картичка за Рождество Христово от семейство Тръмп.

А Магдалена Георгиева обобщава: Хубаво, ама не само аз, а и целият български народ започна да прилича на героя от руската народна приказка "Иванушка глупакът".

Припомняме, че преди седмица Бойко Борисов проведе телефонен разговор с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. Двамата обсъдиха актуалната международна и вътрешнополитическа обстановка, като са отбелязали отличното досегашно партньорство на двете страни и са изразили очакване то да продължи да се развива и при новата американска администрация.

„На плещите Ви лежи огромна отговорност, става въпрос за човешки животи по целия свят”, така Бойко Борисов се обърнал към Тръмп.

Доналд Тръмп изразил очакване в най-скоро време да се осъществи среща между двамата, на която в личен разговор да обсъдят възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество. Чрез премиера Борисов той предаде пожеланията си в навечерието на Коледа към целия български народ за благополучие и успех.