Трима загинаха, а много хора са ранени, след като на главен път София - Варна край ловешкото с. Микре около 9.40 ч са се ударили автобус и лек автомобил.

Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ, съобщават от МВР.

Според първоначалните данни, челният удар е възникнал между автобус „Шкода“ , в който пътували около 50 души, и лек автомобил „Мицубиши“ със софийска регистрация. По информация към момента, на място са загинали жената, управлявала леката колата, водачът на автобуса и пътник. Пострадали са 12-13 души, те са транспортирани с четири линейки и лични автомобили до ловешката болница.

Смята се, че поне 2-3-ма от тях са в тежко състояние. Най-тежко пострадала е жена, която е транспортирана в болница в Плевен с ампутиран горен крайник и черепно-мозъчна травма.

По информация на Нова тв става дума за 50-ина служители на общинската администрация в Лясковец, които са отивали на тиймбилдинг къвм Вършец. Шофьорът и пътникът са загинали в резултат на това, че водачът е опитал да избегне челния удар и се е обърнал.

Леката кола пък е смачкана до неузнаваемост.

Пътят София-Варна в района на инцидента е затворен, обходният маршрут е по път III-401 посока Микре-Ловеч след това по път II-35 посока Ловеч-Абланица.

На място се извършва оглед, изясняват се причините за тежкия инцидент.