Читирима млади футболисти на ЦСКА-София от една от юношеските формации в клуба са отстранени, пише официалният сайт на клуба. Провинението им е повече от глупаво. Кристиян Сотиров, Живко Панев, Стоян Иванов и Викторио Георгиев, всичките родени 2001 г., влизали предрешени в час в спортното школо "Ген. Владимир Стойчев", където са ученици, и викали "Аллах е велик".

Футболният клуб е уведомен за поведението им и решава да ги отстрани временно до окончателно решение за съдбата им.

Вижте съобщението на ЦСКА: 

"Във връзка с инцидента в Спортно училище „Ген. Владимир Стойчев" с футболисти на ЦСКА, които се обучават в учебното заведение, и техни действия, породили уронване на престижа на ПФК ЦСКА, футболистите, родени през 2001 година- Кристиян Сотиров, Живко Панев, Стоян Иванов и Викторио Георгиев са временно отстранени от отбора на ЦСКА U16. Предстои вземане на решение за тяхното наказание. Четиримата са отстранени след разговор с директора на училището г-н Васил Вутев и треньора на отбора Сашо Борисов.

Футболистите от школата на ЦСКА трябва да притежават не само футболни качества, но и човешки такива и да показват навсякъде със своето поведение и морал, че заслужават да бъдат част от голямото семейство на ПФК ЦСКА.

Ръководството на ДЮШ на ЦСКА заявава категорично, че и в бъдеще ще бъде безкомпромисно с футболисти, които уронват престижа на клуба.

С уважение:
Стефан Яръмов
Директор ДЮШ ПФК ЦСКА"