Бизнесменът Цветан Василев създава нов банков бранд - Търговска банка "Виктория".

Банката "Креди Агрикол България" ще бъде преименувана на Търговска банка "Виктория", съобщи собственикът ѝ - Корпоративна търговска банка (КТБ) на сайта на Българската фондова борса. "Виктория" вероятно идва от едноименното застрахователно дружество, в което основен собственик е италианската група Generali, но Цветан Василев е шеф на нейния надзорен съвет.

Днес КТБ придоби официално клоновете на френския трезор у нас, след като договорът за продажба е подписан между изпълнителните директори на КТБ Георги Христов и Илиан Зафиров и шефа на международната мрежа за банкиране на дребно на "Креди Агрикол" Марк Опенхайм.

Одобрение от БНБ за членове на надзорния съвет на "Креди Агрикол България" са получили Орлин Русев - председател на Управителния съвет (УС) на КТБ, Абдул Салам Мохамед Абдулах Ал Муршиди - член на надзора на КТБ, и Радосвета Василева - юрисконсулт на "Бромак" ЕООД. Радосвета Василева е дъщеря на собственика на "Бромак" - бизнесменът банкер Цветан Василев, който е и председател на надзорния съвет на КТБ.