Младеж бе намушкан с нож няколко пъти днес от охраната на магазин в Mall of Sofia на бул. "Александър Стамболийски", предаде БГНЕС.

Сигнал за случилото се бил подаден в 10.38 часа сутринта.

Ето и най-радпространената версия за случая: 19-годишният младеж влязъл в магазин за дрехи и се опитал да открадне някаква стока. Един от охранителите го хванал. Тийнейджърът ударил бодигарда по главата, а той извадил нож и на няколко места порязал момчето.

Според очевидци на инцидента обаче въобще не е сигурно, че момчето се е опитвало да ръвши нещо нередно, било е с приятелката си, която отивала да плати на касата. 

Младежът е намушкан в областта на корема, има частично порязване на белия дроб и предстои да бъде опериран, съобщиха от "Пирогов". Охранителят също е откаран в болнично заведение заради удар по главата, но без други наранявания.

Пред Би Ти Ви майката на момчето защити сина си и обясни, че той и приятелката му излезли на пазар за коледни подаръци. Гардът отказа да застане пред микрофона на екипа на телевизията. Той не е бил част от охраната на самия търговски център, а е бил нает от конкретния магазин, в който става инцидентът.