ДПС иска оправдания окончателно бивш зам.-председател на движението Христо Бисеров обратно в партията. Това стана ясно от позиция на движението, публикувана в сайта му и подписана от председателя Мустафа Карадайъ. 

Ето и пълния текст на позицията на ДПС:

По повод решение на Върховния касационен съд от 20 декември 2016 г., с което окончателно беше потвърдена изцяло оправдателната присъда на нашия колега Христо Бисеров, приемайки с доверие акта на българския съд, ДПС и Парламентарната група на партията заявяваме следното:

Преди три години заехме позиция, с която целяхме да спомогнем казусът да се решава единствено в рамките на съдебната система и в полето на правото. В тази посока положителна роля изигра и оттеглянето на колегата от заеманите от него политически позиции.

И тогава, и сега сме дълбоко убедени, че постъпихме правилно и че това е верният модел на политическо поведение в една правова държава. Намирането и съблюдаването на точната граница между партийната и политическата дейност от една страна и независимостта на съдебните органи от друга, е важен гарант за справедливо правораздаване на базата единствено и само на закона.

За съжаление това наше разбиране не беше споделено от всички. Определени политически и сродни на тях среди положиха завидни усилия да политизират казуса и да го превърнат в оръжие срещу партията ни. Днес за пореден път става ясно, че такова поведение винаги се обръща срещу своите автори и изпълнители.

Не очакваме някой да се извини за изречените думи и за извършените действия. Надяваме се единствено да бъде оценено нашето последователно и принципно поведение.

Начинът, по който завърши това съдебно дело, ни дава пълно основание да възстановим изцяло членствените права на колегата Бисеров в редиците на ДПС.

На 3 ноември 2013 г. изненадващо Бисеров напуска постовете, които заема в ДПС. Три дни по-късно подава оставка и като зам.-председател на Народното събрание, и като депутат. На 7 ноември 2013 г. прокуратурата съобщава, че ДАНС е предоставила писмена справка за евентуално извършено престъпление против финансовата и данъчната система. Прокуратурата образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу него и доведения му син Ивайло Главинков. 

 
Следват три поредни оправдателни присъди на всички инстанции по всички обвинения.