Бразилия и Колумбия ще играят приятелски мач на 25 януари в Рио де Жанейро, а със събраните средства ще бъде подпомогнат "Шапекоензе", огромна част от отбора на който загина в самолетната катастрофа през миналия месец край град Меделин.

Двубоят се организира от бразилската футболна федерация, но датата не е в календара на ФИФА и поради това двата тима няма да могат да разчитат на най-добрите си играчи, които се подвизават в европейски клубове.

Така ще бъде даден шанс на по-млади играчи и такива, които са извън сметките на националните селекционери. Срещата ще се играе на стадион "Нилтон Сантос" в Рио, който приемаше двубои от олимпийските игри през лятото.

Мачът ще премине при отдаване на почит на футболистите и треньорите, които загубиха живота си преди първия финал за "Копа Судамерикана".

От цял свят има протегнати ръце за помощ към "Шапе", който сега събира отбор за следващия шампионат в българския футболен елит. Отбори предлагат да дадат футболисти без пари на покосения от нещастия бразилски клуб. Звезди като Роналдиньо и Хуан Роман Рикелме, приключили с футбола, искат да се върнат на терена и да играят за тима.

През лятото на следващата година "Шапекоензе" ще гостува на "Барселона" за традиционния мач за трофея "Жоан Гампер" на стадион "Камп Ноу".