Странни съвпадения:

Някога, през 1990 г. един скромен и малко на пръв поглед леко "изместил центъра", но всъщност житейски мъдър наш симпатизант в СДС, чичо Гришата, светла му памет!, ми казваше:

- Сега гласуват за теб, защото е еуфория и ти най-добре в Перник им говориш за това, което те искат да мислят и да кажат, ако можеха да мислят като теб и да говорят като теб. Но после ще престанат да гласуват за теб, защото ще гласуват за такъв, който говори и прави това, което те биха говорили и правили, ако бяха на неговото място! И ти изобщо не си този човек. С теб те няма да искат да се самосравняват. А с такъв, който е по-прост, знае за какво му е политиката и как да се възползва от нея. 

Ето това ми казваше чичо Гришата някога: Утре хората ще гласуват за такъв, който говори и прави това, което те биха говорили и правили, ако бяха на неговото място!

И ето, че днес, след 26 години прочитам практически същото, но казано не от простичкия чичо Гришата, а от световноизвестния икономист Пол Кругман:

- За Тръмп гласуваха хората, които биха говорили и правили същото, което говори и прави той, ако бяха на неговото място и имаха неговите пари...