Ще повярвам в добросъвестността на Даниел Кадик от фондация "Фридрих Науман" като критик на българската политика тогава, когато прочета позицията му за най-наглата и най-корумпираната политическа шайка в България - ДПС, която е приоритетен партньор на "Фр. Науман" в България и е член на съюза на либералите и демократите в ЕП - АЛДЕ.

Не си спомням да съм чел критични анализи на Кадик по отношение на кабинета Орешарски - правителството на мафията, което дойде на власт с брутално нарушаване на Конституцията - Костинброд, и падна от власт поради ограбването и разсипването на КТБ, както и поради прякото нарушаване на третия енергиен пакет на ЕС с подписване на т.нар . "морски газопровод" с Газпром. В центъра на всичко това бе клиентелата на Кадик от ДПС.

Затова мога да му пожелая повече чувство за справедливост, смирение и просветление през светите Рождественски празници. Хубаво вижда треската в очите на брата си, но да извади първом гредата от окото на клиентелната си ДПС.

Иначе - благодарим за оценката и за настоящето правителство, и за резултатите от строителството на магистрали. Ние знаем, че много се краде. Разликата с управлението на либералите от ДПС е, че сега все пак има и магистрали. При ДПС има само и единствено кражби.

Коментарът е от страницата на автора във фейсбук. Заглавието е на Клуб Z.